Kirsten Schatteman

Waarvoor kan je bij mij terecht?

$

Je verhaal van nu en de link met vroeger

$

Hechting

$

Communicatie als individu, als koppel en als gezin

$

Opvoeding van kinderen, jongeren

$

Innerlijke (on)rust

$

Vastzitten in je leven

$

Emoties voelen, begrijpen en onder woorden kunnen brengen

Wie kan bij me terecht?

Kinderen, jongeren, volwassenen (koppels of gezinnen)

Wie ben ik als therapeut?

Het fascineert me hoe ieders verhaal vormgegeven wordt door wat een kind meemaakt binnen zijn leefwereld, hoe opvoeding de blik bepaalt van de jongere en hoe volwassenen de som zijn van wat ze meegemaakt hebben binnen hun gezin van herkomst, hun verhaal doorheen de jeugd en hun huidige context en relaties. Mensen zijn geen eiland op zichzelf. Ik leg graag verbindingen die kunnen helpen om alles beter te begrijpen, om vastgelopen verhalen of pijn in jezelf te verduidelijken en zo alles gemakkelijker een plaats te kunnen geven.

Als vader van twee kleine kinderen merk ik steeds meer hoe belangrijk het is om te luisteren naar elkaar en te horen wat iemand nodig heeft. Emoties zijn vaak overweldigend, verdriet kan overspoelend werken, maar elk vertellen ze hun eigen verhaal. Ik neem de tijd om naar jouw verhaal te luisteren, om te begrijpen vanwaar het komt en om samen op zoek te gaan naar een manier die bij je past om terug rust te vinden.

Wie kan bij me terecht?

Kinderen, jongeren, volwassenen (koppels of gezinnen)

Wie ben ik als mens?

Ik heb een onbegrensd geloof in de mens. Binnen mijn werk met kinderen met gedrags- en emotionele problemen heb ik gemerkt dat zelfs de meest gekwetste kinderen tot de grootste dingen in staat zijn en dat ook binnen de meest ontwrichte gezinnen, families of contexten liefde en willen zorgen voor elkaar de basis vormen.

En zo kijk ik ook als therapeut naar de personen die mij het cadeau geven om te mogen luisteren naar hun verhaal: op een empathische, positieve en accepterende manier. Met het geloof dat we samen een verhaal kunnen schrijven dat antwoorden biedt op de vele vragen die je hebt.

Opleiding

  • Master in Klinische psychologie, VUB
  • Experiëntieel integratief psychotherapeut, Focus On Emotion